Veelgestelde Vragen

Verlies ik de controle als ik onder hypnose ben?

Door toneelhypnotiseurs en films is bij sommigen het idee ontstaan dat je de controle uit handen moet geven of dat de hypnotiseur macht over je heeft. In werkelijkheid heb je zelf altijd de controle en de macht. Kan een mes gevaarlijk zijn? In de handen van een crimineel wel, in de handen van een chirurg kan het je leven redden. Het hangt dus af van de persoon die het instrument hanteert. Hypnose is helemaal geen opzienbarend verschijnsel. Het maakt gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen, vergelijkbaar met een dagdroom of een fantasie.

Kan ik met iemand meekomen?

Therapie volg je voor jezelf. Neem je een ander mee, dan ben je over het algemeen onvoldoende vrij om de sessie te ondergaan. De aanwezigheid van de ander blijft van invloed op je proces.

Is het mogelijk dat ik niet meer uit Hypnose kom?

Nee dat is onmogelijk. Je wordt er uitgehaald, je haalt jezelf eruit of je valt in slaap en wordt dan gewoon weer helder wakker.

Kan ik in 1 sessie van mijn probleem af komen?

Therapie volg je voor jezelf. Neem je een ander mee, dan ben je over het algemeen onvoldoende vrij om de sessie te ondergaan. De aanwezigheid van de ander blijft van invloed op je proces.

Ik geloof niet in vorige levens, kan ik toch geholpen worden?

Vooraf staat niet vast welke therapievorm nodig is. Niet geloven in reïncarnatie hoeft daarom geen belemmering te zijn. Verder is het zo dat wat omhoog komt in reïncarnatietherapie gezien kan worden als informatie uit het onderbewuste over het huidige leven. Deze informatie is evenveel waard in therapeutisch opzicht.

Blijf ik er wel bij tijdens de sessie?

Zeker! Dit is zelfs een vereiste, want in deze therapie wordt een beroep gedaan op je zelfwerkzaamheid en je eigen verantwoordelijkheid. Terwijl je in trance bent blijf je je bewust van het contact met de therapeut. Je bent als cliënt dus zowel ‘hier’ als ‘daar’. Dit wordt het elliptisch bewustzijn genoemd en hierdoor ben jij zelf in staat om de verbanden tussen heden en verleden duidelijk te krijgen. Op deze manier blijf je controle houden over wat er met je gebeurt.

Alles mag er zijn – Ook jij, precies zoals je bent!