Hypnose is een prachtig hulpmiddel bij de behandeling van heel wat psychische en psychosomatische klachten. Hypnotherapie is een goede methode om problemen aan te pakken waar we bewust aan willen werken, maar waar onze bewuste wil tekort schiet om het gestelde doel te bereiken. Door het bewuste en het onbewuste beter op elkaar af te stemmen, kunnen we het gestelde doel bereiken.

Om contact te maken met het onderbewuste wordt doelbewust gebruik gemaakt van een 'trance'. In trance kom je bij (oor-)zaken terecht die in het onderbewuste zijn opgeslagen en waarvan je soms het bestaan nauwelijks wist of niet bewust was. D.m.v. suggesties of therapeutische interventies worden de oorzaken van de klachten bestreden of worden obstakels, die je belemmeren om bepaalde vaardigheden van jou verder te ontplooien of te ontwikkelen, opgeruimd.

Je krijgt meer controle en inzicht over je onbewuste 'doen en laten' en word jij je meer bewust van jouw kwaliteiten of talenten.
Vrijwel elk probleem, elke klacht, is dus geschikt om met deze therapie behandeld te worden. Bij een goede motivatie en inzet worden vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld.

De therapeut helpt je op weg, de genezing doe je zelf !!!